top of page

TERMÉSZETI ÉRTÉKEINK

Hegyestű

Élvezd a pazar kilátást egy bazaltvulkánról és sétálj az egykori kráterben vagy tekintsd meg a Dunántúli Kőtár​ gyűjteményét.

Kőtenger| Szentbékkálla

Igazi élmény a látványos sziklaalakzatok közti séta, fel is lehet mászni az impozáns homokkő formációkra, sőt a híres Ingókövet még inogtatni is tudjuk.

Csobánc

A tetejéről talán a legszebb Balaton-felvidéki panoráma tárul elénk, látjuk innen az összes híres tanúhegyet, a kilátás a Tihanyi-félszigettől a Keszthelyi-öbölig terjed. A Csobánc szőlőkkel borított szoknyáján kialakított, Gyulakeszi melletti parkolóból kiindulva változatos körtúrán fedezhetjük fel hazánk egyik legszebb, leglátványosabb vidékét.

Badacsony

Egy hely ahol mindenki egyszer csak úgy kiköt.

VÁRTÚRÁK

Sümeg

A Sümegi Vár az ország egyik legszebb, viszonylag épen megmaradt középkori erődje, amely a környezetéből magasan kiemelkedő kopár hegytetőre épült. Európa szerte nagy hírnévnek örvendő sümegi Történelmi Lovasjátékok helyszínéül a Vár lábánál, a Történelmi Élményparkban elhelyezkedő középkori hangulatot varázsoló Történelmi Rendezvénycsarnok szolgál. 

 

Szigliget

Bárhonnan közeledünk Szigliget felé, a régi vár mindenhonnan szemünk elé tárul. Kiváló családi program, érdekes kiállításokkal és lenyűgöző látvánnyal. 

Saturdays

11:30 am

Birkás családi Mandulafarm és Biokertészet

Szentbékkállán, vegyél részt egy sétán ahol megismerkedhetsz a mandula termesztés legapróbb részleteivel, a virágzástól a szüretig. Idénynek megfelelően bio zöldség alapanyagokat is vásárolhatsz.

Bejelentkezés Birkás Balázs biogazdánál

                      tel.: 0620 942 9367

                      e-mail: birkas@szentbekkalla.hu

Káptalantóti Piac

Minden vasárnap, 8-13 óráig vár, páratlan hangulatával reggeliző helynek is jó, de az aszalt gyümölcslapot se felejtsd el megkóstolni.

bottom of page